Evropa: 77,555 emigrantë kanë ardhur nëpërmjet e Mesdheut deri tani për 2018, por 1,723 emigrantë kane vdekur

699

Organizata Ndërkombëtare për Migrim ka lëshuar një deklaratë ku shifrat tregojnë se më shumë se 77,000 emigrantë dhe refugjatë kanë mbërritur në Evropë nëpërmjet Mesdheut deri më tani në vitin 2018. Në të njëjtën periudhë, ka pasur 1,723 emigrantë të cilët vdiqën duke u përpjekur për të kaluar Mesdheun. 77,555 ardhurit nga deti në mes të 1 janarit dhe 17 shtator – kjo shifër është një rënie e shënuar në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar dhe një vit më parë se. Në vitin 2017, ka pasur 131,884 ardhurit nga deti në mes të janarit dhe në mes të shtatorit, dhe në vitin 2016, ka pasur 298,663.

Vendi i mbërritjes së Spanjës, vendi kryesor i nisjes së Libisë

Spanja pa numrin më të madh të emigrantëve të cilët ardhur nëpërmjet Mesdheut deri më tani këtë vit – një total prej 33,611, ose 43 për qind të të gjitha ardhurve të parregullta. Spanja ka tejkaluar kështu Greqinë dhe Italinë.

Në Itali, 20,777 emigrantë kanë mbërritur nga deti deri më tani këtë vit, sipas IOM Itali – kjo është 79.7 për qind më pak se në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar. Arritjet në Itali në 2018 janë më të ultat e regjistruara nga IOM që nga viti 2014.

Në javën e parë të shtatorit 2018, ardhurit parregullt migrantë në Greqi tejkaluar ato në Itali, për herë të parë që nga pranvera 2016. Megjithatë, Greqia ka parë edhe në mënyrë të konsiderueshme më pak ardhje emigrante në vitin 2018 se sa në dy vitet e mëparshme. Gjithsej 22.153 emigrantë të parregullt kanë mbërritur në Greqi deri tani këtë vit.

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: