Incidentet pjesë e strategjisë së Moskës ?

Bota

putin ne avion -2Daniel PETERS  /  A kanë shkelur avionët rus hapësirën ajrore turke? Kjo është pyetja qendrore e rrëzimit të Sukhoi Su-24 në kufirin turko-sirian të martën, në të cilën një nga dy pilotët vdiqën. Piloti i mbijetuar dhe Moska mohojnë se nuk kanë marrë asnjë paralajmërim nga ana e ushtrisë turke .

Një analizë sekret i Ministrisë së Mbrojtjes të Gjermanisë, e cila është e pranishme në të përditëshmen Bild, nga ana tjetër mbështet përfaqësimin e Turqisë, që kanë paralajmëruar në mënyrë të përsëritur para qitjes dhe rëzimit të avionit rus.

Në të vërtetë, ka (sidomos në dy vitet e fundit), në buzë të zonës së NATO-s rregullisht pikat kufitare, ka pasur incidente dhe provokimeve në ajër nga Rusia. Ata janë padyshim pjesë e strategjisë së Moskës ?!