Ioannis Sharmas merr detyrën si kryeministër i Greqisë

Greqi

Ioannis Sarmas do të jetë kryeministri i Qeverisë së Përkohshme që do të marrë detyrën deri në zgjedhjet e 25 qershorit.
Në fakt, ai është thirrur nga Presidentja e Republikës për të qenë në Pallatin Presidencial në orën 13:00, për të marrë detyrën.

Duke qenë se pas zgjedhjeve të 21 majit nuk doli asnjë qeveri dhe nuk pati marrëveshje as në mbledhjen e liderëve politikë në Pallatin Presidencial, Kushtetuta parashikon që Qeveria e Përkohshme të emërohet deri më 25 qershor kur do të mbahen zgjedhjet e dyta.

“Presidentja e Republikës Katerina Sakellaropoulou do të presë sot në orën 13:00 në Pallatin Presidencial Kryetarin e Gjykatës së Audituesve Ioannis Sharma, për ta caktuar, në përputhje me nenin 37 par.3 sek. 3 të Kushtetutës, formimi i një qeverie, me pranimin sa më të gjerë, me qëllim zhvillimin e zgjedhjeve”.

Për pjesën tjetër të ministrive ka propozime për Ministrinë e Mbrojtjes, të Mbrojtjes së Qytetarit dhe të Mbrojtjes Civile.

Ambasadori i Nderit Pavlos Apostolidis është kualifikuar në Ministrinë e Mbrojtjes.

Për Ministrinë e Mbrojtjes së Qytetarit Charalambos Lalousis, i cili është edhe kreu i mëparshëm i GES.

Për Ministrinë e Mbrojtjes Civile, Evangelos Tournas, i cili tani është zëvendësministër në atë ministri dhe ka shërbyer edhe si Shef i Shtabit të Përgjithshëm të Aviacionit.

Burimi: Zougla.gr