IOM:10,000 emigrantë janë riatdhesuar nga Greqia

773

Ne keto riatdhesime nuk eshte perfshire komuniteti shqiptar, pasi Greqia rikthen cdo vit ne Shqiperi mbi 10.500 emigrante ilegal shqiptar…

Agjencia e OKB-së, Organizata Ndërkombëtare për Migracionin (IOM) ka thënë se mbi 10,000 emigrantë kanë lënë vullnetarisht Greqinë dhe janë kthyer në vendet e tyre të origjinës gjatë 20 muajve të fundit.

Më shumë se 10,000 emigrantë u kthyen vullnetarisht në siguri nga Greqia në vendet e tyre të origjinës ndërmjet qershorit 2016 dhe prillit 2018, me afro 2,500 emigrantë që kualifikoheshin për të marrë mbështetje financiare për riintegrimin, tha agjensia e Organizatës Ndërkombëtare për Migrim (IOM). Agjencia e OKB-së tha se ka ndihmuar 10,576 riatdhesime vullnetare në 84 vende dhe territore gjatë 20 muajve të fundit, përmes një programi të kthimit dhe riintegrimit vullnetar të asistuar (AVRR), financuar nga BE dhe Greqia.

Tetëdhjetë për qind e riatdhesimeve nga pesë vende

Nga ata të riatdhesuar, 8.375 ishin burra, 2 125 ishin femra, dhe ndihma speciale iu dha 77 migrantëve të pashoqëruar të fëmijëve në ribashkimin e tyre me familjet e tyre. Pesë vende përbëjnë mbi 80 për qind të riatdhesimeve: Pakistan (3,105), Irak (1,980), Afganistan (1,096), Gjeorgji (1,044) dhe Algjeri (986).

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: