Italia: Së pari qentë, pastaj emigrantët

380

ROME. “Italianët të parët. Pastaj qentë “. Kështu, gazeta La Repubblica përmbledh apelin e Ministrit të Brendshëm italian Mateo Salvini për italianët për të miratuar 117 qentë që mbetën “jetimë” pas mbylljes së qendrës së pritjes për emigrantët në Minèo të Sicilisë. Salvini nuk tregoi ndonjë interes se çdo të ndodhte me emigrantët pas mbylljes së kampit.

Miqtë e mi, ne kemi nevojë për ju!” Shkroi Salvini në Twitter. “Mysafirët e fundit në Minio janë 117 qen. Siç kemi premtuar, kemi mbyllur qendrën, duke kursyer shumë para. Deri më 31 gusht, këta miq duhet të gjejnë një shtëpi të re”

Ministri ka braktisur dhjetëra refugjatë në një situatë të vështirë. Ai la vetëm të dobëtit. Ne dolëm me makina dhe i kërkuam në rrugë, “i tha gazetës psikiatri i qendrës, Giuseppe Canella. “Dy prej pacientëve tanë psikiatrikë ende nuk i kemi gjetur. Është turp i ministrit “.