K. Mitsotakis mesazh Shqipërisë: “Llogaritë e mira bëjnë miq të mirë”

392

“Llogaritë e mira bëjnë miq të mirë, të jem i sinqertë se rruga e dy vendeve fqinje drejt Bashkimit Evropian përfshin ndryshime që duhet të bëhen, tha Kryeministri Kyriakos Mitsotakis, iu drejtuar Maqedonisë veriore dhe Shqipërisë

Duke folur në Samitin e Selanikut 2019 dhe përpara kryeministrave të Maqedonisë Veriore Zoran Zaev dhe Boyko Borisov të Bullgarisë, Z. Mitsotakis theksoi se “Shqipëria duhet të vazhdojë me një regjistrim të paanshëm dhe objektiv, duke respektuar plotësisht të drejtën e vetëvendosjes dhe në praktikë duke garantuar pronën dhe të drejtat e pakicës kombëtare Greke, duke shmangur ose veprimet që dëmtojnë rregullat e mira të lagjes ose retorikën për çështje joekzistente “.”Llogaritë e mira bëjnë miq të mirë, të jem i sinqertë se rruga e dy vendeve fqinje drejt Bashkimit Evropian përfshin ndryshime që duhet të bëhen, tha Kryeministri Kyriakos Mitsotakis, iu drejtuar Maqedonisë veriore dhe Shqipërisë.

Ai vuri në dukje se dje ai u takua me përfaqësuesit e pakicës etnike Greke në Shqipëri, duke dëgjuar “dorën e parë” për problemet me të cilat përballen.