Presidenti Pavlopoulos: Greqia do mbrojë të drejtat e pakicave në Shqipëri

626

Kështu ka deklaruar në takimin e sotëm në pallatin presidencial Presidenti grek Pavlopulos, anëtarëve të Unionit Demokratik të Pakicës Kombëtare Greke “Omonia” dhe Partisë së Bashkimit për të Drejtat e Njeriut, dukë shtuar se, Greqia gjithmonë do të luajë, në tërësinë e saj, rolin e mbrojtjes dhe garantimit të të gjithëve, pavarësisht të drejtave të Minoritetit Kombëtar Grek në Shqipëri, pasi ato rrjedhin nga e Drejta Ndërkombëtare, dhe jo vetëm “,

Nga ana e tij, Kryetari i Partisë së Unionit për të Drejtat e Njeriut, Evangelos Doules, falënderoi Presidentin e Republikës për takimin.

Anëtarët e Unionit Demokratik të Pakicës Kombëtare Greke “Omonia” dhe Partia e Unionit për të Drejtat e Njeriut në takimin e tyre në Pallatin Presidencial.

Z. Pavlopoulos iu referua në mënyrë të veçantë të drejtave individuale, duke theksuar të drejtat themelore të vetëvendosjes dhe pronës, dhe vuri në dukje se “Respektimi i plotë dhe i sinqertë i Shqipërisë për të gjitha këto të drejta varet sa më shumë nga niveli i marrëdhënieve tona bilaterale dhe nga marrëdhëniet tona bilaterale. Qëndrimi i Greqisë ndaj zhvillimit të të gjitha llojeve të proceseve në lidhje me marrëdhëniet e Shqipërisë me Bashkimin Evropian “.

Nga ana e tij, Kryetari i Partisë së Unionit për të Drejtat e Njeriut, Evangelos Doules, falënderoi Presidentin e Republikës për takimin dhe shtoi se “Ne gjithmonë kemi ndjerë mbështetje të ngushtë për çdo vështirësi dhe çdo problem që hasim në respektimin e të drejtave të Pakica Kombëtare Greke ».

Sidoqoftë, ai vuri në dukje, “ne jemi në një udhëkryq të rëndësishëm ku janë në pyetje çështje të rëndësishme dhe thelbësore, të tilla si pronësia, regjistrimi i ardhshëm i popullsisë dhe respektimi i të drejtës së vetëvendosjes. Këto janë çështje që kërkojnë përkushtimin dhe mbështetjen tonë nga të gjithë, në mënyrë që edhe në Shqipëri të respektohen ato që janë një rutinë e përditshme në çdo demokraci të favorizuar “. Nga ana e tij, Kryetari i Partisë së Unionit për të Drejtat e Njeriut, Evangelos Doules, falënderoi Presidentin e Republikës për takimin. Theksohet se ky takim u krye pas takimit te djeshëm me kryeministrin Mitsotakis.