Kastro : Udhëheqësi që mbijetoi 638 antetatëve të CIA-s

Bota

antetati kunder Kastros-2

Nga Puro-bombë, uniforme stilo-shiringë dhe baktere ne peshqirë, apo helm në çaj dhe dështime të tjera të çuditshëm të amerikanëve, nuk mundën ta vrisnin që për 50 vjet sundoi në Kubë.

 

Nga një total prej 638 tentativa për vrasje nga ana e CIA-s ka arritur të mbijetojë Fidel Kastro që më në fund vdes në moshën 90-vjeçare, pasi më parë ai kishte dorëzuar pushtetin vëllait të tij Raul. Një vend qendror me siguri me ide të ndritshme të CIA-s ka qenë si puro që shpërtheu, një veshje të helmuar zhytjeje, edhe një dozë të madhe të LSD në të cilën ata u përpoqën për të vrarë Fidel.

CIA kishte rekrutuar një herë dhe një të dashurën e tij për ta helmuar me pilula helmuese. Ajo kishte fshehur në një kavanoz me krem dhe që u tretu. Në mesin e këtyre përpjekjeve për ta vrare ishte edhe puroja e tij të preferuar që do të shpërthente, gjithashtu ishte dhe një veshje helmuar zhytjeje me kërpudhat toksike për të helmuar lëkurën e tij, por edhe një dozë të madhe lsd, ku kurrë nuk e mori udhëheqësi i revolucionit kuban. Ka pasur edhe një përpjekje për të vrarë nga agjenti i CIA-s, një stilolaps-shiringë gjithashtu dështoi, bakterie që do të hidhnin në peshqir dhe në gotën e çajit, madje edhe me helmin milkshakes për ta helmuar. Përpjekja më e fundit për të vrarë “Comandante” Kastro ishte në vitin 2000, gjatë një vizite në Panama, ku agjentët e sigurisë së tij, arritën të zbulojnë 90 kilogramë eksploziv, i cili kishte vendosur ish-agjent i CIA-s, Luis Posanta në vendi qe do të fliste Comandante Kastro

Burimi: www.lifo.gr