Në Zvicër hapet muzeu i Civilizimit Islamik

Bota

Në qytetin La Chaux-de-Fonds i cili ndodhet në kantonin Neuchatel të Zvicrës u hap Muzeu i Civilizimit Islamik

NEUCHATEL – Në qytetin La Chaux-de-Fonds i cili ndodhet në kantonin Neuchatel të Zvicrës u hap Muzeu i Civilizimit Islamik.

Muzeu i Civilizimit Islamik i cili përshkruhet si “Muzeu i parë modern” në Evropë në lidhje me fenë islame, pavarësisht nga ankesat e partisë ekstreme të krahut të djathtë Partia Popullore Zvicerane, pas 15 vitesh punë ai hapi dyert e saj për vizitorët. Në muzeun i cili në një ndërtesë historike u hap me emrin “Musée des Civilisation de l’Islam”, historia e civilizimit Islamik që nga lindja e tij deri në ditën e sotme shpjegohet në gjuhët angleze, frënge, gjermane dhe arabe duke përdorur një teknologji moderne. Aty prezantohen veprat e dijetarëve dhe intelektualëve myslimanë dhe shpjegohet kontributi i islamit në zhvillimin e njerëzimit dhe qytetërimin perëndimor.