Kombinoje zgjimin e mëngjesit me një gotë ujë

976

Ju mund të shijoni një gotë kafe në mëngjes, por asgjë nuk mund të kapërcejë për të mirën e trupit tuaj, ujin e thjeshtë dhe të pastër. Dhe sigurisht që një gotë uji është e mirë në çdo kohë, ajo që pak e dinë është se është e dobishme për shëndetin tuaj kur e pini atë në mëngjes kur të dalësh nga shtrati.

Përfitimet e përgjithshme

Uji është një lëndë ushqyese thelbësore për jetën. Trupi juaj varet nga ajo për çdo reaksion kimik që kryen. Përveç kësaj, është e njohur të përbëjë rreth 75% të peshës totale të një personi.

Jeta e përditshme mund të jetë aq e shpejtë sa të harroni të pini ujë, edhe kur jeni të etur. Nëse e pini atë vetëm me çdo vakt, kjo nuk është e mjaftueshme, pasi ajo mund të dobësojë lëngjet e tretjes dhe të prishë stomakun tuaj, sipas Dr Don Colbert, autor i “Hani këtë dhe jetoni”. Kjo është arsyeja të pini ujë sapo ju të zgjoheni është aq ideale. Stomaku juaj është bosh dhe nuk do të ndalojë tretjen.

Kjo mund të ndihmojë në uljen e aciditetit të stomakut

Miliona njerëz në mbarë botën kanë urth të shpeshtë, një gjendje zakonisht për shkak të niveleve të larta të acidit në stomak. Stomaku juaj është burimi kryesor i acidit hidroklorik në trupin tuaj dhe e sekreton gjithë natën. Pa ushqim në stomak, për të holluar acidin, urthi ka më shumë gjasa të ndodhë në mëngjes. Nëse pini ujë sapo të zgjoheni, mund të ulni nivelin e aciditetit në stomak dhe të lehtësoni ndonjë shenjë urthi.

Ndihmon në lëvizjen e rregullt të zorrëve

Uji ndihmon në parandalimin e kapsllëkut dhe kur pini së paku një gotë ujë sapo të zgjoheni në mëngjes mund të ndihmoni në nxitjen e lëvizjes së zorrëve. Trupi juaj varet nga kontraktimet e rregullta që ndodhin në zorrët tuaja të trasha dhe delikate, në mënyrë që ushqimet të absorbohen dhe të excretohen. Këto kontraktime varen nga ajo që njihet si refleks gastrointestinal. Vetëm kur mbushni stomakun me ushqim ose pije, trupi juaj “zbulon” substancat e reja dhe dërgon një sinjal në zorrën tuaj për të vazhduar me evakuimin. Kjo bëhet përmes lëvizjes së zorrëve. Për të arritur këtë ju duhet shumë ujë.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: