Hashashi nga plantacionet shqiptare në ato greke

Rajoni

HASHASHI NE FOCUS-2Transporti i paligjshëm i drogës (hashash) në kohët e fundit nga Shqipëria në drejtim të vendit fqinjë çoi në një ndryshim në hartën operative të narkotikëve në Epir. Policia ka ngritur postblloqe duke patrulluar rrugët e kufirit, por paralel kan kryer kërkime në zonat e thella malore të mbjellura me lëndë narkotike hashash. 20 km nga kufijve greko-shqiptar, pas shkatërrimit të plantacioneve, autoritet vendore bën të mundur u ndalimin e transportit  të sasive të mëdha të lëndës narkotike hashash, kryesisht në Janinë dhe në Thesprotia. Autoritet u  përballen tani me plantacione hashash të vendosura në rajonet e thella malore të Epirit. Më shumë se 3.000 rrënjë janë çrrënjosur nga korriku deri më sot, ndërkohë që kultivuesit në shumicën e rasteve janë shqiptarë, siç thuhet në përgjigje të Agjencisë së Lajmeve të Athinës. Më 30 korrik autoritet kishin identifikuar një plantacion të mbjellur në afërsi të kufirit greko-shqiptar në fushën e Amarantos Konitsa, kupolicët çrrënjosen 1,142 rrënjë të mbjellura dhe arrestuan dhe dy shqiptarë.

Burimi : newsbeast