Kreu i opozites: “Ne do të votojnë kundër marrëveshjes se turpit te Prespes”

686

Greqi / Kritika të ashpra nga Panairi i 83-te te Selanikut ndaj koalicionit qeveritar “SYRIZANEL” ka lëshuar sot kreu i opozites “Nea Dhimokratia”, Kyriakos Mitsotakis, duke u zotuar për të votuar kundër Marrëveshjes së Prespës ose tani, ose në parlamentin e ardhshëm.

Gjatë fjalës së tij, zoti Mitsotakis foli për një “marrëveshje të turpshme që fillimisht cakton identitetin maqedonas dhe gjuhën maqedonase për fqinjët tanë”, duke theksuar se Z. Tsipras, Kotzias dhe Kammenos ata e nënshkruan atë në mungesë të Parlamentit dhe të popullit grek.

Në të njëjtën kohë, kreu i ND e përshkroi edhe më të turpshme “Përpjekjet vulgare të qeverisë për të krahasuar ata që nuk pajtohen dhe protestojnë kundër marrëveshjes si ekstremiste. Ne do t’i bëjmë thirrje Z. Tsipras se patriotët e vërtetë nuk janë nacionalistë. Dhe si nacionalistët ekstremë nuk janë patriotë. Dhe ne gjithashtu themi se ai kurrë nuk mendon përsëri për identifikimin e kësaj partie të madhe popullore që rivendosi demokracinë dhe e vuri Greqinë në Europë me të djathtën ekstreme. Në të njëjtën kohë ai ka qenë I perqafuar për tre vjet e gjysmë me Z. Kamenos, “shtoi ai.

Në këtë kontekst, zoti Mitsotakis dërgoi mesazhin se “Nea Dhimokratia” do të votojë kundër kësaj marrëveshjeje. Ose tani ose në Parlamentin  e ardhshme. Dhe nëse marrëveshja e nënshkruar nga SYRIZA përfundimisht do të mposhtet nga parlamenti grek, atëherë pala tjetër duhet të dijë se negociatat fillojnë që nga fillimi”, përfundoi ai.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: