Kriza në Greqi : 10.000 vetëvrasje në pesë vjet

Greqi

drejtori -1Një video interviste me drejtorin e Spitalit Elpis, Z.Theodore Yiannaros për Corriere della Sera, i titulluar “Dhjetë mijë vetëvrasje në pesë vjet, i fundit ishte fëmija im”, ka shokuar mbarë opoinion. Në këtë intervistë mjeku Theodore Yiannaros ka theksuar se :  Jeta e një njeriu nuk ka më vlerë.  Më vjen turp që jam europian. Që nga fillimi i krizës, në vitin 2011, vrau rreth 11,000 njerëz, që kryen vetëvrasje. Është një qytet i madh, jo më një fshat. Një qytet i madh u zhduk nga harta, djali im ishte një prej tyre. Unë nuk e di se si dikush në çfarë mënyrë mund të shpjegojë se çfarë ka ndodhur. Shumë njerëz u përpoqën të kryejnë vetëvrasje, por edhe kaq në numër shpëtuan, ndërsa dhjetë mijë tashmë kanë vdekur. Tani bankat filluan të marrin shtëpitë tona. Dhe sa të tjerë të vdekur duhet akoma për ta kuptuar?  Kjo është një pyetje për të cilën unë jam në gjendje të përgjigjem. Gjithë çka di është se ne të gjithë kemi të njëjtën zemër, të njëjtën buzëqeshje, të njëjtën sytë e trishtuar të njerëzve kudo në botë, por ne jemi të mbyllur brenda në Evropë. “

                       Jeta e njeriut i pavlefshëmvetvrasja -2

“Nëse në Gjermani një qen vdes në një mënyrë të keqe, lajmi transmetohet në TV dhe në gazeta. Ju patë gjë që u janë referuar dhjetë mijë njerëz që kanë kryer vetëvrasje në Greqi?  Unë nuk besoj se, në këtë kohë vlera e jetës njerëzore nuk është asgjë. Unë mund të them vetëm se unë kam turp të jemë evropiane ” përfundon drejtori i Spitalit Elpis