NASA, njoftimi zyrtar : Çfarë do të ndodhë më 22 shtator ?…

Kuriozitete

Një tjetër teori për fundin e botës po flitet shumë këto ditë në internet.

kristoforoSipas kësaj teorie të re, fundi i botës do të vijë këtë herë më 22 shtator kështu që nëse ju keni diçka për të bërë të planifikuar përpara kësaj date bëni dhe mos pritni, pasi ajo ditë 28 shtator të këtij viti një asteroid gjigant do të godasi tokën.

Pas skenarit të ri pesimist është profeti i vetëshpallur, Efren Rodriguez. Ashtu si pretendon, se ka marrë një mesazh nga vetë Perëndia, i cili dha koordinatat e sakta të aksidentit, pranë në Porto Riko. Në fakt, rënia e asteroid do të shkaktojë tërmete dhe cunami që do të fshijë çdo lloj të jetës.

 Çfarë thotë në njoftimin e saj NASA

nasa-55Përkundër mungesës së provave që mund të mbështesin pikëpamjen e një “profeti”, teoria e tij u përhap gjerësisht, madje edhe duke e detyruar edhe vetë NASA për të miratuar një komunikatë.

“NASA nuk është i vetëdijshëm, nuk ka dijeni për një asteroid ose kometë në një kurs në përplasje me Tokën në këtë fazë, kështu që probabiliteti i ndikimit të lartë është minimal. Në fakt, aq sa ne mund të dimë, asnjë objekt i madh nuk ka gjasa për të goditur Tokën në të ardhshmen disa qindra vjet, “tha zëdhënësi i Agjencisë Amerikane të Hapësirës.

 Megjithatë, njoftimi nuk ishte për t’i dhënë fund këtij skenari.

 Siç pretendohet nga përhapja e “gënjeshtrave” kudo, qeveritë e shteteve të fuqishme janë të vetmit që e dinë saktë se çfarë do të ndodhë, por mundohen për të mbajtur sekretin e informacionit, për të parandaluar panik masiv…

toka-66