Kryeministri grek: BE duhet të respektojë Demokracinë

Greqi

 

cipras ne focusAthinë  –  Nëse udhëheqësit e BE nuk e respektojnë demokracinë atëherë do përballen me rrezikun. Në takimin e tij me kryetarin e partisë Evropian Left Pierre Laurent, kryeministrit i Greqisë  Al.Tsipras theksoi respektin ndaj Demokracisë, me rritjen e partisë së Le Pen dhe forcat e tjera të krahut të djathtë. Është mesazh në drejtim të udhëheqësve të Evropës për të vendosur “nëse do të respektojnë demokracinë apo nëse do të marrë rrezikun e rritjes së ekstremit të djathtë dhe forcave populiste në Evropë”, ka dërguar kryeministri Aleksis Tsipras, pas takimit të me kryetarin e Partisë së Europian Majtë Pierre Laurent

“Unë mendoj se liderët e BE do të duhet të vendosin nëse do të respektojnë demokracinë, apo do të tentojnë të marrin rrezikun e rritjes së forcave të krahut të djathtë dhe populiste në Evropë,” i vuri në dukje kryeministri grek gjatë takimit me z Laurent. Me këtë paralajmërim kryeministri Aleksis Tsipras u kërkon krerëve evropianë të respektojnë rezultatin e zgjedhjeve në Greqi, dhe jo të ushtrojnë presion mbi pezullimin e njoftimeve zgjedhore të qeverisë greke, duke siguruar se nëse Brukseli dhe Berlin vazhdojnë të kërkojnë “mënyrë e tërthortë” e angazhimet që ka marrë SYRIZA ndaj popullit grek, përfitues do të dalin ekstremi i djathtë dhe populistët.