Greqi: Dy termete ne nje minute, por ne vende te ndryshme

Greqi

Lekundje sizmike ne Greqi, dy termite brenda ne minute ne vende te ndryshme ne Skyros dhe Rethymno te Kretes. Tërmeti i parë ne Skyros ishte 3.9 gradë në shkallën Richter dhe e dyti ishte ne Rethimno 3.3Rihter

Tërmeti i parë u regjistrua në 16:39 në zonën e detit nga Skyros dhe ishte 3.9 gradë në shkallën Richter. Epiqendra u gjet 42 kilometra në juglindje të ishullit, me një thellësi fokale prej 106 kilometrash.

Tërmeti i dytë ndodhi në orën 16:40, rreth 7 kilometra në lindje të Rethymno dhe një madhësi prej 3.3 pikë në shkallën Rihter. Thellësia fokale u vlerësua në 33 km.

Dy tërmetet nuk shkaktuan shqetësim për banorët as deme materiale.