Kthimi në vendin e krimit

140

Nikos Evangelatos konstaton se nuk ka asgjë “më të zakonshme se një shqiptar me armë”. E thotë tashmë në kamera. Dhe pastaj ai buzëqesh në mënyrë të sikletshme që shakaja e tij e tmerrshme të mos keqkuptohet.

Evangelatos nuk është një kripto-racist. Le ta pranojmë këtë. Ai është një racist. Nuk e fsheh sepse nuk e fsheh dot. Nuk ka besime të rrënjosura lehtësisht sikur të jeni të ekspozuar ndaj xhamit gjatë gjithë kohës. Si ta zbutni racizmin tuaj?

Por edhe më e pakëndshme për shoqërinë tonë është se për tridhjetë vjet e më shumë njerëz si ai kanë marrë poste kyçe jo vetëm në informim, por edhe në formësimin e opinionit publik.

Dhe tani që ky opinion po largohet dalëngadalë nga toksiciteti i viteve 1990 kur fobia e mediave shqiptare (kryesisht greke) ishte normë, Evangelatos po kthehet në skenën e krimit. Kështu ishte mësuar. “Edhe nëse është jashtë klimës tani”, vëren D. Christopoulos.

. Burimi: www.rosa.gr
Këtë e pëlqejnë %d blogues: