Mitsotakis: Greqia nuk do të mbyllet përsëri për të mbrojtur disa të pavaksinuar

118

“Unë nuk mund ta bëj vaksinimin të detyrueshëm. Por të gjithë tani po marrin pasojat e tyre. “Vendi nuk do të mbyllet përsëri në mënyrë që të mbrojë disa njerëz të pavaksinuar dhe të paguajë për mermerin e shumicës dërrmuese të popullsisë Greke që është vaksinuar,” tha Kryeministri Kyriakos Mitsotakis në një intervistë me Radio “K” të gazeta “Kathimerini”.

“Janë ata që thonë” nuk jam I mërzitur, unë e di që funksionon, le ta bëjnë të tjerët, le të kapërcehet pandemia, në mënyrë që unë të mos duhet ta bëj atë “, shtoi ai dhe shtoi se çdo shpërthim i ri i pandemia “zakonisht do të ketë të bëjë me të pavaksinuarit”.

Kryeministri grek deklaroi se vaksinat janë provuar se mbrojnë dhe shpëtojnë jetë: ” Kërkova dhe gjeta të dhënat për tre muajt, Prill, Maj, Qershor, për grupmoshën 60 deri 80 vjeç. Dhe ato janë me të vërtetë jashtëzakonisht mbresëlënëse. 2,245 bashkëqytetarë tanë në këtë grupmoshë kanë humbur jetën në këto tre muaj. Prej tyre, vetëm 22 ishin vaksinuar 2.223 ishin të pavaksinuar. Me fjalë të tjera, ata ishin bashkëqytetarë tanë që mund të ishin vaksinuar, ata e kishin këtë mundësi dhe nuk e bënë atë ”.

Kryeministri vuri në dukje se në ndryshim nga fazat e mëparshme të pandemisë, kur u morën masa për të mbrojtur shëndetin publik, tani kemi zgjidhjen e vaksinave, ndërsa theksoi se nuk është e mundur që një pjesë e qytetarëve të njohin vlerën e vaksinimi por abstenojnë me vetëdije, duke lënë pjesën tjetër për të ndërtuar murin e imunitetit.