Kush po shkon kryeministri grek Tcipras ?

Greqi

cipras ne focus-2Greqia si asnjëherë tjetër ndodhet sot në një udhëkryq, aq sa kryeministri i vendit Alexis Tcipras u ka bërë thirrje liderëve të forcave politike, si rezultat i një presioni nga huadhënësit, gjatë takimit me Presidentin Pavlopoulos.  Sot z. Tsipras ndihet i vetëm dhe i izoluar dhe i pafuqishëm për të marrë në një vendim të ri politik. Duke u përpjekur për të menaxhuar koston politike nga masat e propozuara do ti kërkohet për të zbatuar në qeverinë e tij, po kërkon për të gjetur zgjidhje si në komunikim publik dhe nivel politik.

Siç është raportuar më herët këtë mëngjes në sofokleousin.gr një plan më të gjerë është për të përmbysur gjendjen e tanishme politike në Greqi duket të jetë e vazhdueshme, në sistemin politik, për të formuar një qeveri të unitetit kombëtar me mbështetje të gjerë të partive në Parlament.

Pa opozitën Nea Dhimokratia dhe PASOK apo dhe partinë Lumi po kërkon rrugëdalje të qeverisë në krizë identiteti, Alexis Tsipras po bën përpjekje për të riorganizuar dhe për të kursyer kohë dhe vënien e opozitës para përgjegjësive të veta, duke kërkuar Këshillin e udhëheqësve politikë, para votimit për paketën e ardhshme, ndërsa Nea Dhimokratia deri në këto momernte nuk ka asnjë lider Alexis Tsipras kërkon surprizë politike.

Qëllimi i tij është të detyrojë opozitën për të marrë vendim, madje edhe përballë qeverisë, duke e bërë të qartë peisazhin politik dhe të dërgimit të mesazhit në qeverinë SYRIZA se në rast të tërheqjes së mëtejshme, atëherë partneritet me PASOK dhe lumit do të të bëhet mënyra e vetme.

Në të njëjtën kohë përballë partnerëve të Këshillit të konvergjencën e liderëve politikë do të tentojë për një përpjekje të re për të ndryshuar rendin e ditës, duke e detyruar opozitën e brendshme për të dhënë llogari në forumet ndërkombëtare në qëndrimin që do të miratohet.

Së fundi duke ngritur tonin kërkon për të vënë në alarm gjithë zyrtarët e qeverisë se kufijtë janë plot dhe se koha politike po mbaron.

Burimi : Sofokleus in.gr