Lagard: Plakja e popullsisë janë sfidat më të mëdha për Azinë

879

“Japonia, Koreja e Jugut dhe Kina do të duhet të marrin masa për t’u marrë me ta”

Dy sfida kryesore që duhet të përmbushen për të arritur një rritje të qëndrueshme në Azi janë demografia dhe produktiviteti, tha kreu i Fondit Monetar Ndërkombëtar.

Japonia, Koreja e Jugut dhe Kina do të duhet të marrin masa për të përballuar plakjen e shpejtë të popullsisë, tha shefi ekzekutiv i FMN Christine Lagarde gjatë një fjalimi në një seminar në Tokio. Rritja e produktivitetit është gjithashtu një problem me të cilin përballen të gjitha vendet aziatike, tha ajo.

Lagarde gjithashtu tha se mund të bëhet më shumë në Japoni për të përmirësuar qasjen në objektet e kujdesit të fëmijëve dhe kujdesin e fëmijëve në përgjithësi, për të reduktuar orët e punës dhe për të promovuar pagë të barabartë për punë me vlerë të barabartë dhe gratë.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: