Ja pse të gjysmë milion japonezë nuk dalin fare nga shtëpia

Bota

Përtej asaj mrekullie që ka ofruar Japonia, këtë vend misterioz me qytetet e mbushur me njerëz, ka histori të pafund, traditat dhe bukurinë unike, ka edhe histori personale. Sipas vlerësimeve 500,000 japonez të moshës kryesisht të rinj, shmangen për të dalë në pjesën e jashtme, në botën reale.

Të izoluar këta kanë vet edhe emërtimin  “tag”  që është i njohur si hikikomori, shkruan qz.com. Siç përcaktohet një hikikomori është tërhequr nga shoqëria për të paktën gjashtë muaj. Shqetësuese kjo dukuri, që ndeshet në mes të moshës 15 dhe 39 vjet dhe ka të bëjë me 1.6% të qytetarëve të vendit dhe është rezultat i një sërë faktorësh sociologjike.

Një tjetër studim ka konfirmuar se prindërit kanë krijuar fëmijët shumë të varur që më vonë të kanë një problem për të punuar më vete si të rritur, siç përmend në omgfacts.com.

Në Japoni, si kudo, njerëzit që vuajnë nga një çrregullim mendor përballen me humor në mënyrë raciste ,qa sa shumë të rinj të riintegrohen në shoqëri nuk është një shtrat me trëndafila. Duke pasur parasysh këtë, shumë hikikomori vuajnë nga depresioni klinik dhe të qëndrojnë në vend se të kërkojnë ndihmë profesionale. Japonia me 127 milionë shpirtra, është një nga vendet më të populluara në botë, por popullsia e saj është reduktuar për shkak të normave të ulëta të lindjeve në vitet e fundit, e cila ka alarmuar autoritetet.