Europa mund të preket nga rënia e një stacioni hapësinor kinez

994

Nëse kursi i saj vazhdon të dëmtojë Spanjën, Portugalinë, Italinë, Bullgarinë dhe Greqinë. Agjencia Evropiane e Hapësirës (ESA) ka siguruar zonat e mundshme të rrëzimit të stacionit hapësinor kinez Tiangong-1, i cili do të shkatërrohet plotësisht në fillim të vitit 2018.

Mes tyre është Greqia. Anija kozmike pritet të bëjë një kthim të pakontrollueshëm në atmosferën e Tokës ndërmjet janarit dhe marsit 2018.

Shumica e anijeve kozmike pritet të digjen kur të hyjnë në atmosferën e Tokës, sipas njoftimit për shtyp të ESA-s. “Për shkak të gjeometrisë së pistave të stacionit, ne tashmë mund të përjashtojmë mundësinë e ndonjë fragmenti që bie kudo në veri prej 43 gradë ose më shumë në jug të 43 gradës”, tha Holger Krag, kreu i Byrosë Hapësinore të ESA-s.

Këto vende tregojnë se Spanja, Portugalia, Italia, Bullgaria dhe Greqia mund të jenë në qendër të fragmenteve nëse disa pjesë të mëdha të stacionit të hapësirës që nuk janë shkatërruar plotësisht në atmosferë.

Organizata shton se “Në historinë e fluturimeve hapësinore, viktimat kurrë nuk janë konfirmuar për shkak të rënies së mbeturinave”. Holger Krag shton: “Data, koha dhe gjurma gjeografike e hyrjes në Tokë mund të parashikohet vetëm me pasiguri të madhe.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: