Këshilltari i Erdoganit: Greqia do të shkatërrohet deri në vitin 2020

1131

Shkatërrimi i Greqisë deri në vitin 2020, kështu foli për Reuters këshilltari i Tayyip Erdogan, z. Yigit Bouloud, i cili sulmoi kryeministrin grek Alexis Tsipras si “instrumentin e imperialistëve”.

Në veçanti, Yigit Boulout, duke folur në një transmetim të televizionit shtetëror turk, “Analiza e thellë” i dha Greqisë një shembull për të shpjeguar ndikimin e imperializmit në zhvillimet politike globale.

“Shikoni, tani po flasim për Greqinë, por sot unë do të shpjegoj lajmin që kam lexuar këtu për ‘fundin e Greqisë. Portet e saj ia shitën gjermanëve, hekurudhat e saj italianëve dhe tani këmbanat e falimentimit kanë filluar. Zyra e buxhetit të Parlamentit grek goditi rrezikun që vendi të përballet me rrezikun e falimentimit. “

Ai pastaj vlerëson se “prishja zyrtare e Greqisë pritet deri në vitin 2020. Ata shisnin gjithçka, bankat e tyre kalonin në duart e gjermanëve. Asgjë nuk ishte lënë në duart e tyre. Njerëzit në Greqi presin produkte gjermane dhe italiane. Ka një film për 300 spartanët ju rane heroikisht. Për mua, duhet te rikthehet Leonidha me 300 në Greqi, sepse nuk ka mbetur asgjë në këmbë. Plaçkitja e Greqisë është aq e madhe sa që populli grek nuk e kupton atë. Tsipras i cili nuk mban kravatë do të ndalojë imperializmin … Por Tsipras është njeriu i tyre. Ju do të mbani mend, ka qenë një ministër i financave i cili qarkullonte me një motor, një akademik, ky ministër e priste atë. E kisha përmendur më herët në shfaqje. Ata do të anulohen nga Ministri grek i Financave dhe më pas Greqia do të nënshkruajë një marrëveshje me FMN-në ‘, thashë unë. Pas rrahjes së Ministrit të Financave, ata sollën një anglez dhe anglezi u bë ministër i qeverisë greke dhe kështu ata nënshkruan. Kishin thënë këto për shfaqjen tonë përpara se të bëheshin.

Modeli i imperializmit nuk ndryshon. Vendet zhyten në krizë, transportojnë njerëzit ekzistues dhe pastaj thjesht ndryshojnë qeveritë. Dhe në 2001 në Turqi, të njëjtën gjë ata bënë. Ata dërguan Kemal Dervisin në Turqi për të vënë një rend imperialist, e emëroi atë një komandant romak në Turqi. Por, për fat të mirë, Devete Bahceli e gjeti veten duke e dëmtuar lojën e tyre “, tha këshilltari i Tayyip Erdogan, duke shtuar:” Më vjen keq për grekët sepse janë viktima të imperializmit “.

 

Burimi ant1news.gr
Këtë e pëlqejnë %d blogues: