Lufta në Siri: 7 vjet, mbi 350,000 të vdekur

978

Lufta siriane vrau 350,000 njerëz, sipas raportit të Sirisë për të Drejtat e Njeriut (OSDH) për 7 vjet që nga fillimi i konfliktit.

“353,935 njerëz u vranë që nga 15 mars 2011,” tha OSDH, i cili ka një rrjet të madh të informatorëve të përgjimeve në Siri.

Në këtë luftë shkatërruese, qytetarët paguajnë çmimin dhe vazhdojnë të paguajnë për të, siç ndodh në kundërsulmin e regjimit, më 18 shkurt, në rajonin gueril të East Gut, në periferi të Damaskut. Ndër të vdekurit janë 106,390 qytetarë të zakonshëm, prej të cilëve 19,811 fëmijë, vuri në dukje OSDH, duke dhenë statistikat e saj tragjike:

– 106.390 qytetarë, nga të cilët 19.811 fëmijë dhe 12.513 gra

– 63.820 ushtarë të regjimit të Asadit

– 58.130 anëtarë të grupeve të fakulteteve

– 63,360 xhihadistë dhe islamistë

– 62.039 luftëtarë të grupeve të tjera, rebelë, por jo xhihadistë, kurdë dhe të tjerë

– 196 njerëz që nuk janë identifikuar

 

 

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: