Maqedonia e Veriut dëbon për spiunazh dipllomatin ushtarak rus

Rajoni

Dëbimi është konfirmuar sot nga Ministri i Jashtëm i vendit Bujar Osmani.

Nuk dihet ende arsyeja e largimit, por Ministria e Jashtme ka deklaruar: “Ministria e Jashtme për të mbrojtur sigurinë kombëtare të Maqedonisë Veriore, si dhe për të mbrojtur sigurinë kombëtare rolin dhe përgjegjësinë e vendit si anëtar të NATO -s “.

Sipas shtypit të Maqedonisë Veriore, i dëbuari është zëvendës ombudsman ushtarak i ambasadës ruse në Maqedoninë e Veriut. Në raporte, nënkuptohet se ai është i përfshirë në “aktivitete spiunazhi”.

Majin e kaluar, Maqedonia e Veriut dëboi një diplomat tjetër rus, ndërsa Moska u hakmor duke dëbuar një diplomat maqedonas të Veriut në Rusi. Maqedonia e Veriut u bë anëtari i 30 -të dhe më i ri i NATO -s në Mars 2020.