Erdogan: Mbaroi durimi ynë me Evropën – Jemi evropianë

Rajoni

erdogani ne europe-2

“Durimi ynë me Europën me keqardhje ka mbaruar, theksoi të enjten, Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdogan.

“Turqia është një vend evropian, është e pamundur për të na dëbuar nga Evropa,” tha ai.

“Përpjekja e BE-së për të izoluar konfliktin tonë me vlerat e veta,” tha ai presidenti turk, duke iu drejtuar përfaqësuesve të autoriteteve rajonale në Ankara.

“Turqia është një vend evropian. BE-ja dhe ciklet e mendjet raciste nuk do të mund të na dëbojnë” shtoi ai.

“Pesë milion turq jetojnë në Evropë … Nëse BE-ja ka braktisur armiqësinë pakuptimtë, ne do të jemi gati për anëtarësim e plotë. Nëse ka marrë hapa për të hequr vizat për ndihmën e refugjatëve, do të ia kthej duke treguar qëllimet tona të mira, “tha ai. Por, paralajmëroi në këtë pikë presidenti turk, ” se durimi dhe motivimin e Turqisë për anëtarësimin e saj në BE shkon jashtë.”