Merkel: BE-ja duhet të qëndrojë e bashkuar kundër dobësive të saj.

Bota

Merkel-Holand- para Samitit

Focus News /  Një mesazh i qartë i Kancelares Merkel nga takimi me Hollande në Paris, para takimit në Bratislavë

E ardhmja e Europës pas vendimit britanik për të dalë në BE, ishte Presidenti francez që kishte në axhentën e tij një takim mes kancelares gjermane Merkel në Paris, para samitit në Bratislavë. Gjatë takimit Angela Merkel tha se, është e rëndësishme të shohim gjatë samitit që fillon nesër, e premte. Është i pari pas vendimit të Britanisë për të lënë BE-së se Bashkimi mund të adresojë dobësitë e saj.

“Duhet të kuptohet se erdhi koha të zbatohet një axhent në Bratislavë, e cila do të bëjë të qartë se ne jemi të vendosur për t’iu përgjigjur dobësive tona, sfidat me të cilat përballemi”, tha kancelarja gjermane nga Parisi. Hollande nga ana e tij kërkoi që Evropa të paraqesë një vizion të qartë për të ardhmen dhe theksoi se samiti duhet të dalë me një afat kohor dhe udhërrëfyes të BE-së pas Brexit.