Merkel: I kthehni kurrizin racizmit

Bota

merkel ne focusmerkel profil

Kancelarja gjermane Angela Merkel u bëri thirrje gjermanëve që të kthejnë kurrizin rritje të lëvizjes së protestuesve anti-myslimane, duke thënë se Gjermania vendi me ekonomi më e madhe në Evropë duhet të mirëpresi njerëz të ikur nga konfliktet dhe lufta.

dhuna 1

Në një fjalim të pazakontë me fjalë të forta për Vitin e Ri, ajo dënoi gjithashtu Rusinë për veprimet e saj në Ukrainë, dhe theksoi nevojën për Gjermaninë për të ndihmuar fëmijët që të rriten pa frikë në Gjermani. Kjo thirrje e Kancelares blhet në një kohë kur shumë gjermanë janë të shqetësuar në lidhje me numrin e madh të azilkërkuesve, ku shumë prej të cilëve vijnë nga Siria. Pjesërisht në përgjigje të shkuarën naziste, Gjermania ka rregulla fleksibile për azil janë ndër më liberal në botë.

dhuna 2

Numri i azilkërkuesve që vijnë në Gjermani u rrit në 200,000 në 2014 shifër është katër herë më e lartë se ajo e vitit 2012. Siç dihet, migrimi ka lëvizur lart në axhendën politike dhe ndërsa një lëvizje e re, patriotët evropianë kundër islamizimit të Perëndimit (PEGIDA),ka organizuar demonstrata javore në qytetin lindor të Drezdenit kundër emigrantëve. Gjithashtu Merkel, e cila u rrit në Gjermaninë Lindore, përsëriti se Rusia mohon themelet e një rendi paqësor në Evropë me operacionet e saj në Ukrainë.Kancelarja gjermane tha se Europa nuk do të lejojë Rusinë të shkelin të drejtat e njeriut.

merkel ne focus