Ministri i Mbrojtjes se Greqise: Ne nuk e caktojmë termin “Maqedoni”, as “e re”, as “e lartë”

“Nëse nuk pajtohemi me propozimin për emrin, ne do të bëjmë thirrje për një Këshill të Kryetarëve të Shtetit”

Maqedonia është një greke, siç e përshkroi Konstantinos Karamanlis. Ne nuk e caktojmë fjalën greke “Maqedoni”. Termat atje sllave si Vardarska, ata mund ta përdorin dhe të cilat nuk do të përfshijë termin Maqedoninë, të cilat ne pranojmë, tha Ministri i Mbrojtjes Panos Kamenos në fjalimin e tij në Këshillin Kombëtar të partise se tij Greket e Pavarur (Anel) Ai vuri në dukje se shpresa e vetme për vendin fqinj është gjetja e një zgjidhjeje që nuk do të dëmtojë Greqinë.

.