MPJ e Turqisë: Autoritetet greke të marrin masat për të mbrojtur personelin e konsullatës sonë në Selanik.

Rajoni

Ministria e Jashtme turke u kërkon autoriteteve greke të marrin masa për të mbrojtur ndërtesën e konsullatës pas episodeve të djeshme në rrugën Agios Dimitriou. Sulmet me Molotov ndaj oficerët e policisë lëshuar nga një grup  personash te maskuar ne te gdhirën e dites së sotme pranë konsullatës turke në qendër të Selanikut.

Për incidentin, Ministria e Jashtme turke lëshoi një deklaratë ku thuhej se … konsullata turke u sulmua nga bomba të Molotov dhe shtoi: “Ne kërkojmë nga autoritetet greke të marrin të gjitha masat e nevojshme për të mbrojtur personelin tonë”.