Ndërhyrja Putin: Stop me Grexit!

Bota

putiun-1Ndërhyrje për çështjen greke është bërë nga Presidenti i Rusisë, Vladimir Putin, në një bisedë telefonike që kishte bërë ditën e djeshme me Kryeministrin grek Aleksis Tsipras.

“Spekullim” për një dalje të mundshme të Greqisë nga eurozona, në mes të borxheve të mëdha të vendit, mund të jetë e dëmshme për Bashkimin Evropian dhe për ekonominë greke,” tha presidenti rus në një intervistë me gazetën italiane Corriere della Sera. Ai theksoi se marrëdhëniet e vendit të tij me Greqinë janë ndërtuar “pa marrë parasysh nëse ato është anëtare të BE-së, të eurozonës apo anëtar të NATO-s.”

“Ne kemi lidhje shumë të ngushta historike të bashkëpunimit me Greqinë,” tha, duke shtuar se është e ” drejtëa sovrane” e popullit grek për të bërë aleanca të ndryshme

Burimi: imerisia.gr