Nderohet me çmim Kryepeshkopi i Shqipërisë

Aktualitet

kryepeshkopi ne focus news-3Kryepeshkopi i Shqipërisë Anastas i jepet çmimi  “Panagiotis Foteas”, rreth Librit “Bashkëjetesa”. Çmimi “Panagiotis Foteas” është themeluar në kujtim të prefektit të parë të zgjedhur të Messinias, këtë vit i është dhënë të Kryepeshkopit të Tiranës, Durrësit dhe i gjithë Shqipërisë.

Z. Anastas të përfshirË NË librin “Bashkëjetesa” e botimeve Armos, publikuar sot në gazetën Ethnos. Kështu ka vendosur në mënyrë unanime juria, në mes të nëntëmbëdhjetë librave që janë depozituar.Në arsyetimin e komisionit për përzgjedhjen e “bashkëjetesës”, libri thotë se “ky libër përmban ese, të cilat merren me çështjet e dimensione universale të mëdha, të tilla si paqe, mjedisit natyror, varfëria, terrorizmi, vlerave njerëzore, kështu origjinale dhe autentike, nga një perspektivë fetare dhe teologjike. Në të njëjtën kohë juria ajo nderon kryepeshkopin Anastasi, siç dëshmohet për një autoritet botëror në aktivitetin shumëdimensional, rikuperimi i mbetjeve të Kishës  Orthodhokse Autoqefale të Shqipërisë, si dhe si misionar i madh.