Ne Itali 150 migrantë vijnë nga Libia përmes korridorit humanitar

925

Në mbrëmjen e 14 shkurtit, 150 emigrantë arritën në Itali përmes një korridori humanitar nga Libia. Tani ata do të shpërndahen në projektet e pritjes në vend.

150 emigrantë arritën në aeroportin ushtarak Pratica di Mare në jug të Romës nëpërmjet një korridori humanitar nga Libia të mërkurën (14 shkurt). Ata u përshëndetën nga Caritas Italiana, përfaqësues nga qeveria italiane dhe Kombet e Bashkuara në kuadër të një marrëveshjeje midis ekzekutivit dhe Konferencës Ipeshkvnore Italiane për të hapur kanale të reja për të hyrë në Itali në mënyrë të sigurtë.

Ishte evakuimi i dytë humanitar nga vendi i Afrikës së Veriut pas asaj më 22 dhjetor.

Vizat për 150 persona

Caritas Italiana i kërkoi ministrisë së jashtme të lëshojë viza hyrëse për 150 vetë për të nisur operacionin. Falënderon publikisht ministritë e jashtme dhe të brendshme dhe UNHCR-në, e cila siguroi rezultatin e suksesshëm të evakuimit, si dhe organizatat Dioqezane Caritas në Romë, Aversa, Benevento dhe Palestrina “, e cila lejoi Caritas Italiana të kryejë të gjitha aktivitetet e lidhura me zbarkimin , “tha ai.

Projektet e pritjes

Migrantët tani do të integrohen në projektet e pritjes në nivel lokal. “Ky operacion është një hap i mëtejshëm në rrugën e ndërmarrë nga Kisha Italiane në promovimin dhe zbatimin e kanaleve ligjore dhe të sigurta për hyrjen,” tha drejtori i Caritas Italiana, Francesco Soddu. “Më shumë njerëz do të mbërrijnë nga Etiopia për dy javë, nën të njëjtin program të korridorit humanitar, në demonstrimin e mëtejshëm të faktit se vetëm duke hapur kanale ligjore të hyrjes që mund të menaxhohet migrimi”.

 

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: