Një studente bleu mëngjes për një të pastrehë. Duke u larguar, burri i pastrehë i dha asaj një letër me një sekret të trishtuar…

…Kur studentja Casey Fisher shkoi për të blerë kafe nga një dyqan lokal, ajo vuri re një burrë që qëndronte në anë të rrugës.

Fisher shkroi në Facebook se sapo kuptoi se burri po kërkonte në tokë për të gjetur monedha të hedhura, ndjeu një trishtim të jashtëzakonshëm. Ajo kaloi pranë tij ndërsa ecte drejt kafeterisë, e përshëndeti por burri nuk i kushtoi vëmendje asaj. Ai vazhdoi të kërkonte në tokë për monedha duke kenduar me zë të ulët.

Hyri në dyqan, bleu një kafe për të dhe një kafe dhe një simite për burrin e panjohur dhe iu afrua, në fillim nuk donte të fliste me të dhe as të pranonte kënaqësinë. Por Fischer ishte aq shtytës sa më në fund e bindi.

Ai më tha shumë. Ai më tha se njerëzit zakonisht e trajtojnë atë në mënyrë armiqësore sepse është i pastrehë. Më tha se droga e ktheu në njeriun që urrente. Ai humbi nënën e tij nga kanceri, nuk e takoi kurrë babanë e tij dhe thjesht dëshiron të jetë dikush që do ta bëjë nënën e tij krenare. Ky njeri i dashur quhet Chris dhe është një nga njerëzit më të ndershëm dhe më të ndershëm që kam takuar ndonjëherë. Kur pashë orën time dhe kuptova se duhej të kthehesha në klasë, u ngrita për të thënë lamtumirë. Por ai më tha të prisja pak që ai të shkruante diçka në një copë letër. Me duar të dridhura mori letrën që i dhashë dhe filloi të shkruante. Kur mbaroi, e palosi, ma dha, kërkoi falje për karakterin grafik dhe u largua duke buzëqeshur.

Qëndrova pak dhe hapa shënimin e tij.

Ai shkroi:

“Doja të bëja vetëvrasje sot. Nuk do ta bëj për shkakun tuaj. “Faleminderit, njeri i mrekullueshëm.”

Që nga dita kur Fischer ndau historinë e saj në rrjetet sociale, ajo ka prekur mijëra njerëz në mbarë botën. Dhe është normale. Ishte një gjest i thjeshtë për të renë. Ajo nuk shpenzoi shumë para apo kohë. Por i dha guxim dhe forcë një njeriu të dëshpëruar për të vazhduar përpjekjet. Ajo shpëtoi një jetë.