Hëna e plotë sonte në orën 1.22 minuta, Mars 2022

84

Shpjegimi shkencor dhe interpretimet e dy emrave

Hëna e Plotë e Marsit, e njohur ndryshe edhe si Hëna e krimbit, do të shkëlqejë në qiellin e natës të premten, më 18 mars dhe do të ofrojë imazhe mahnitëse, me kulmin që pritet në orën 01:22 të mëngjesit, ndërkohë që do të krijojë iluzione edhe te njeriu. trurit.

Konkretisht, kesq.com raporton se hëna e parë pranverore do të duket më e madhe, pasi kur të jetë afër horizontit, sytë e njeriut do të krahasojnë madhësinë e Hënës me pemë, ndërtesa apo objekte të tjera. Pra, duke i krahasuar këto pika referimi me Hënën, truri mashtron dhe e bën atë të duket më i madh se sa është në të vërtetë.

Interpretimet për të dy emrat
Hëna e parë e Plotë pranverore njihet edhe si Hëna e Krimbave, pasi e ka marrë emrin nga e kaluara dhe ka dy interpretime se si e ka marrë emrin. Sipas almanac.com, interpretimi i parë thotë se Hëna e Marsit e ka marrë emrin nga vendasit e Amerikës së Veriut, sepse atëherë shfaqen zogjtë e parë që ushqehen me krimba. Një interpretim tjetër sugjeron që emri lidhet me kapitenin Jonathan Carver, një eksplorues i shekullit të 18-të, i cili shkroi se emri i referohet një lloji “krimbi” që është larvat e brumbullit që fillojnë të shfaqen në mars kur ngrohet.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: