Një zbulim i rrallë në qendër të Athinës

325

Një zbulim i rrallë, ndoshta një kokë nga një kolonë hermetike, u gjet në qendër të Athinës në një thellësi nga toka 1.5 metër, raportojnë mediat vendase.

Sipas një postimi nga kryebashkiaku i Athinës, Costas Bakogiannis, një zbulim arkeologjik u gjet “nëntokë, gjatë punimeve të azhurnimit të infrastrukturës në Rrugën Aiolou, në Sheshin Agia Irini”, një foto e së cilës ai nxitoi të ngarkonte në Facebook.

Kolonat hermetike ishin kolona të larta drejtkëndëshe, në majën e të cilave mbizotëronte një bust me figura të ndryshme të rëndësishme të Greqisë Antike. Sidoqoftë, siç tregon gjithçka, këto janë disa koka nga një kolonë hermetike që mbizotëronte në Atikë, në fasadat e shtëpive fillimisht gjatë periudhës së Peisistratids në mes të shekullit të 6-të para Krishtit dhe më vonë gjatë periudhës Romake.