Obama me librin e tij: TOKA E PREMTUAR

Letersi

Në vëllimin e parë magjepsës dhe të shumëpritur të kujtimeve të tij nga presidenca e tij, Barack Obama tregon historinë e odisesë së tij të mahnitshme që kur ishte i ri duke kërkuar identitetin e tij deri në momentin kur u bë udhëheqësi i botës së lirë, duke përshkruar me detaje personale tronditëse të arsimit të tij politik dhe momenteve historike të mandatit të tij të parë në detyrë – një kohë ndryshimesh episodike dhe trazirash dramatike.

Obama u ofron lexuesve një udhëtim të pashembullt nga aspiratat e tij të hershme politike në fitoren e tij historike në zgjedhjet lokale lokale të Iowa-s, që shënoi forcën e mobilizimit popullor, në natën historike të 4 nëntorit 2008, kur u zgjodh President i Shteteve të Bashkuara dhe u bë Afrikano-Amerikani i parë që mban postin më të lartë në vend.

Duke kujtuar për presidencën e tij, ai ofron një eksplorim unik dhe të zhytur në mendje të shkallës dhe kufijve mahnitës të fuqisë presidenciale, si dhe një vështrim unik në dinamikën e mekanizmave të brendshëm të sistemit partiak të SHBA dhe diplomacisë ndërkombëtare. Obama e çon lexuesin në Zyrën Ovale dhe Sallën e Menaxhimit të Krizave në Shtëpinë e Bardhë, si dhe në Moskë, Kajro, Pekin dhe më gjerë. Ne jemi duke zbuluar mendimet e brendshme që e shqetësojnë atë ndërsa ai formon kabinetin e tij, përpiqet të menaxhojë një krizë globale financiare, vlerëson Vladimir Putin, kapërcen pengesat në dukje të pakapërcyeshme për të siguruar miratimin e Ligjit për Mjekësinë dhe Mjekësinë. në Afganistan, promovon reformën e Wall Street, adreson rrëzimin katastrofik të Deepwater Horizon dhe miraton Operacionin Poseidon Trident, i cili përfundon me vdekjen e Osama bin Laden.

Toka e Premtuar është një libër shumë personal dhe endoskopik – një njeri që vë bast për historinë, besimin e një aktivisti të testuar në skenën botërore. Obama flet me ndershmëri çarmatosëse për ekuilibrin e vështirë midis kandidaturës së tij për presidencën si afrikano-amerikan, duke mbajtur pritjet e një brezi të etur për “shpresë dhe ndryshim”, dhe sfidat morale me të cilat përballej në marrjen e vendimeve kryesore që . Obama gjithashtu flet hapur për forcat që e kundërshtuan atë brenda dhe jashtë vendit, për mënyrën se si ndikoi jetesa në Shtëpinë e Bardhë mbi gruan dhe bijat e tij, dhe ai nuk heziton të zbulojë dyshimet dhe frustrimet e tij. Sidoqoftë, ai kurrë nuk hoqi dorë nga besimi i tij se brenda eksperimentit të madh, të vazhdueshëm që është Amerika, mundësia e përparimit është gjithmonë e mundur.

Ky libër tronditës regjistron besimin e Barak Obamës se demokracia nuk është një dhuratë hyjnore, por diçka që bazohet në mirëkuptimin dhe besimin e përbashkët se ndërtohet së bashku, dita ditës.