Unë, bija jote Myzeqe

Jam dhe do mbetem krenare, Që jam bijë myzeqare, Vallen dyshe do kërcej , Traditën do mbjell më tej. Larg nga viset shqipëtare, Kërkoj rrënjët myzeqare, me mall e me lot në shpirt, Për të mbjellë këtë traditë. Do bucas vallja shqiptare, Vallja dyshe myzeqare, Rrënjët do ti mbjell me mall, Traditën do ta mbaj […]

Lexo Më Shumë

Protesta

Në protestë mijëra; Vetja ime e shkuar, vetja ime e sotme, vetja ime e ardhme, mijëra ish unë, mijëra unë çdo të jem. Kockëmishi im i statujt, në qendër. Sheshet janë plot, parqet, taracat, sokakët plotë janë, tej e tej vetja ime. Të gjithë brohorasin, fishkëllejnë dhe këlthasin; e kaluara ish persekutimi, e tashmja është […]

Lexo Më Shumë

Arsye të munguara

Nga AGIM BASHA/ Shpesh ndjej se më mungojnë arsyet e gëzuara. të fundjavës. Sigurisht më ndodh duke kërkuar motive egzistenciale se, në fshat kam munguar prej kohësh dhe s’ di çfarë bëhet me pleqt e çdo më halle. Qershitë, sigurisht që janë bërë. Edhe zerdelitë besoj se janë nxirë. Dielli që nga maja e limorit, […]

Lexo Më Shumë

Në këtë jetë

Në këtë jetë erdhëm të paqtë, rritemi dhe veshim, cipën e hollë të turpit , kur mëkatojmë. Ndajmë brenda vetes, dritën dhe hijen e verbër. Flasim me vete, lloj -lloj fjalësh të sinqerta, Grindemi për botën, që na thith disa sekonda jetë. Thurrim ëndrra për të dashurin që na dhemb. Pastaj kur biem të flemë. […]

Lexo Më Shumë

Ikja.

Nga Agim Basha / Baba, kam mall, dua të vij atje…! Dëgjoi një zë si nëpër mugullirë që, nuk e përcaktoi dot nëse ishte vërtet I tij apo dikush tjetër kishte folur aty pranë. Befas pa të shfaqej si në një ekran të sajuar me një cohë të bardhë, si ata ekranet e kinemave të […]

Lexo Më Shumë

ÇDUHEM NË KËTË QYTET ?

Nga AGIM BASHA / Ky qytet që shihni. Dikur vishej mire, me guston e vajzave Kishte “look” modern studentësh dikur I shëndetshëms ish, por s’kish azëm,reumatizma e ngacmonte mërrallë. Gjethet binin trotuareve çdo vjeshtë. Dhe në maj mbi vesëkrihej bari iparë. Ky qytet që shihni tani Është dy dekada tëtjera më plak. Por më fanatik […]

Lexo Më Shumë

TY TË ZGJODHA

Në mes të tjerave, ty të zgjodha, Dhe arsyen, vetëm ty ta thashë, Qe një rast, kur vështrimin hodha, Dhe rastin të më ikte, nuk e lashë. Mund të kërkoja kudo, në çdo anë, Por s’mund të gjeja një si ty kurrë, Një si ty, që ta kisha përherë pranë, Dhe ti të më kishe, […]

Lexo Më Shumë