Bild: Merkel u kërkon bizneseve të vendit për të punësuar refugjatët

Bota

merkel- punësoni refugjatetKancelarja gjermane Angela Merkel ka ftuar presidentët e disa prej kompanive më të mëdha në Gjermani, për të marrë pjesë në një konferencë që do të mbahet muajin e ardhshëm.

Kjo konferencë, në vetvete, do të inkurajojë sipërmarrësit për të punësuar më shumë refugjatë, thuhet në artikullin e publikuar sot, gazeta “Bild”. Më shumë se një milion emigrantë kanë mbërritur në Gjermani në vitin 2015, me qeverinë që kërkon të hyjnë në tregun e punës, sa më shumë të jetë e mundur, duke u përpjekur për të arritur dy gjëra. Së pari, për të reduktuar varësinë e refugjatëve nga shteti dhe së dyti, rinovimin e fuqisë punëtore. Në këtë kontekst, Merkel do të nxisë bizneset për të ofruar më shumë programe specializimit profesional, nxitjen e pjesëmarrjes së refugjatëve, theksohet në artikullin e publikuar sot, “Bild”.