OKB-ja : Globalisht ka 258 milion emigrantë, 49% më shumë se në vitin 2000 !

792

Raporti i fundit i OKB-së thekson se globalisht vlerësohet se janë 258 milionë emigrantë, me një rritje prej 49% që nga viti 2000, nga 2.8% që ishte arriti në 3.4% të popullsisë botërore.

“Që nga 4 dhjetor 2017, gjatë gjithë këtij viti janë një raportuar 5,136 emigrantë që vdiqën gjatë udhëtimit për një jetë më mire, ndërsa që nga viti 2014 viktima në mbarë botën kanë qenë 22,432. ” Mënyra më e mirë për t’i dhënë fund stigmës e paligjshmërisë dhe abuzimet rreth emigrantëve është, në fakt, për qeveritë kenë vënë në vend më shumë rrugë ligjore për migracionin, “ tha Guterres, Sekretari i Përgjithshëm në Asamblenë e OKB-së…

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: