OKB-ja: Emigracioni menaxhohet keq në nivel global,

885

Emigrimi është menaxhuar dobët, tha sekretari i përgjithshëm i OKB, Antonio Guterres, në Asamblenë e Përgjithshme. duke paraqitur raportin e tij “Marrja e punës emigrante për të gjithë” 

Globalisht, migrimi mbetet i dobët, ” tha Guterres. ” Ndikimi mund të shihet në krizat humanitare që prekin njerëzit në lëvizje, si dhe në shkeljet e të drejtave të njeriut që vuajnë nga ata që jetojnë në skllavëri ose që i mbajnë kushtet e degj

burimienerimit të punës “. “Kjo mund të shihet edhe në ndikimin politik të perceptimit të publikut që gabimisht e sheh migracionin si jashtë kontrollit. Pasojat përfshijnë mosbesimin e shtuar dhe politikat që synojnë ndalimin se lehtësimin e lëvizjes njerëzore, “vazhdoi ai.

Qeveritë që godasin migracionin shkaktojnë ‘vetëkënaqësi’

Qeveritë që kanë goditur në emigrantët indirekt nxisin emigracionin e paligjshëm dhe dëmtojnë ekonomitë e tyre, ka paralajmëruar Sekretari i Përgjithshëm duke theksuar se ” autoritetet që të ngritur pengesa të mëdha të migrimit, apo kanë vendosur kufizime të ashpra mbi emigrantët, si mundësitë e punës shkaktojnë dëme të panevojshme ekonomike pasi emigrantët japin një kontribut të rëndësishëm në zhvillimin ndërkombëtar, si nëpërmjet punës së tyre dhe duke dërguar para në vendet e tyre për gati 600 miliardë dollarë siç ndodhi vitin e kaluar…”

Burimi: Infoimgrants.net/
Këtë e pëlqejnë %d blogues: