42 të arrestuar nga policia në protestën e antivaksinën e detyrueshme në Sintagma.

122

Dyzet e dy arrestime u bënë në total nga policia të dielën për incidentet që ndodhën gjatë protestes të antivaksinatorëve në Sheshin Sintagma. Të gjithë të ndaluarit janë dërguar në Drejtorinë e Përgjithshme të Policisë së Atikës.

Incidentet ndodhën pak pas orës 20:00 në Sheshin Sintagma, ku protestuesit ishin mbledhur më parë kundër vaksinimit të detyrueshëm. Një grup njerëzish filluan të hedhin gurë, shishe dhe objekte të tjera në drejtim të punonjësve të policisë që ishin në vendngjarje. Forcat e policisë i zmbrapsën ndërsa ata përdorën spërkatës me ujë nga automjeti special i Policisë, “Aiada”.

Protestuesit hodhën gurë dhe objekte, dhe policia u përgjigj me granata të ndritshme dhe kimikate. Aura makina e policisë u shfaq në mënyrë që të largonte protestuesit duke hedhur ujë.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: