Përgjigjet Erdogan: “Grekët u hodhën në det, për të mos u bërë peshq të kripur”

886

Rexhep Tajip Erdogani i është përgjigjur ashpër deklaratave të fundit Presidentit të Republikës, Prokopis Pavlopulos. Erdogan zgjodhi rajonin Sangarius, ku në vitin 1921 ndali përparimin e ushtrisë greke në Ankara. Për të dalë me sugjerimin se grekët bëjnë, “deklaratat që janë më të mëdha se statusi i tyre, të lexojnë historinë si shpetuan duke u hedhur ne det”

Ata që shpenzojnë shumë nga biseda e tyre […] le të mësojmë se si u shpëtuan të bëheshin peshq në Sagnario dhe se si ikën nga këtu duke rënë në det”, tha presidenti turk me një ton të mprehtë, duke iu referuar betejës Sagarios të gushtit në vitin 1921.

Ata që duan të rifreskojnë kujtesën e tyre, le të shohim historinë e tyre të kohëve të fundit dhe të lexojnë një libër të mirë në vend të përrallave”, shtoi ai.

Ky reagim i ri i presidentit turk erdhi pas deklaratës së Prokopios Pavlopulos, i cili ndër të tjera kishte thënë se nëse është e nevojshme, grekët do të imitonin paraardhësit e tyre dhe do të qëndronin kundër turqve

Ne nuk duam, por nëse historia na kërkon, ne do ta bëjmë atë ashtu siç kanë bërë paraardhësit tanë”, kishte deklaruar më pare  Presidenti grek Pavlopulos, duke deklaruar se të drejtat sovrane të Greqisë mbrohen nga e drejta ndërkombëtare dhe se Traktati i Lozanës nuk është subjekt i rishikimit ose azhurnimit, një deklaratë që ishte bërë disa ditë më parë dhe reagimi i zemëruar i Ministrisë së Jashtme turke.
Këtë e pëlqejnë %d blogues: