Perkujtohet vrasja e 15-vjeçarit, anarkistët dhunë në Athinë

938

Episodet e egra me policinë që sot ishte më rolin e një vëzhguesi kanë shpërthyer herët në qendër të Athinës, gjatë tubimit për përvjetorin e vrasjes nga policia të 15-vjeçarit Aleksandros Grigoropulos në dhjetor të 2008.

Nga ora 12 në pasdite dhe për rreth dy orë, një grup të rinjësh mbuluar kokën me kapuç shkaktuan episodë, duke bomba me Molotov dhe duke shkaktuar dëme në vitrinat e dyaqneve por dhe banka.

Të pashqetësuar e shfrenuara të rinjtë shfrytëzuan tubimin për përvjetorin e vrasjes së Aleksandros Grigoropulos, por edhe mungesën e policisë dhe thyen atë që gjetën në rrugën e tyre për në Athinë.

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: