Prokuroria të fillojë hetimet për Berishën

Kryesore Politika
taulanti ne focus
Në deklaratën e sotme për mediat

Sot, deputeti socialist Taulant Balla në një deklaratë për media ka theksuar se: “Sot Shqipëria është bërë për fat të keq skena e një teatri të shëmtuar ku krimi dhe politika, nën drejtimin e regjizor-doktor Sali Berishës synojnë të imponojnë forcën e rrënimit. Thirrjet e Sali Berishës dhe të oficerëve të Shqup-it nxisin dhunën ndaj institucioneve, duke përdorur si shkak një manipulim skandaloz për gjoja vrasjen e dy deputetëve dhe madje, duke përfshirë në këtë teatër edhe një të sëmurë mendor.  Fakti është se kjo nuk është vetëm një orvatje kriminale për të destabilizuar jetën e vendit përmes një manipulimi serial, po edhe një përpjekje e dëshpëruar për të delegjitimuar hetimin që po kryen prokuroria e krimeve të rënda.

Pse nuk e pret Sali Berisha fundin e hetimit të prokurorisë?

Pse nuk duron dot Sali Berisha derisa faktet, provat, dëshmitë e marra nga prokuroria të kthehen në konkluzione ligjore?

Pse Sali Berisha ka rihipur mbi kalin e vjetër të luftës kundër ligjit dhe shtetit, ndërkohë që ka një hetim intensiv që po kryhet nga prokurorët e krimeve të rënda?

Sali Berisha e di më mirë se kushdo tjetër të vërtetën  dhe më shumë se kujtdo tjetër, e vërteta e këtij teatri të turpshëm i djeg vetëm atij, doktorit të sëmurë që prej 25 vjetësh ose e sundon ose e djeg Shqipërinë! Unë i bëj thirrje prokurorisë të fillojë menjëherë hetimet për Sali Berishën dhe të gjithë nxitësit e tjerë politikë të dhunës, sepse: Sali Berisha përsëri nuk po kërkon zbatimin e ligjit, por imponimin me forcë të një skenari kriminal që dëmton seriozisht Shqipërinë. Ndërkohë, unë do të ndërmarr prej sot nismën për të verifikuar në rrugë mjekësore gjendjen psiqike të Saliut dhe për të kërkuar mbylljen e tij në çmendinë në rast se komisioni mjeko – ligjor vërteton dyshimin e thellë të shumicës dërrmuese të shqiptarëve sepse Sali Berisha është klinikisht i papërgjegjshëm për ato që thotë dhe për ato që bën. Po ndërkohë, për sa kohë ky njeri nuk është shpallur zyrtarisht i papërgjegjshëm klinikisht, duhet t’i nënshtrohet ligjit si gjithë të tjerët dhe duhet të përgjigjet për krimet e tij. Duke filluar nga krimi më i fundit, nxitja e dhunës dhe përpjekja e hapur për përhapjen e panikut dhe destabilizimin e vendit, përmes një skenari sa qesharak aq edhe të turpshëm e të rrezikshëm për vendin tonë.