Provokon Rama: Çamët në qeverinë shqiptare

Greqi

ATHINË  – Gazeta më e madhe në Greqi “PROTO THEMA” i ka kushtuar një rëndësi të veçantë largimit të Dules nga posti i nënkryetarit të Kuventit, si dhe zëvëndësimi i tij me Shpëtim Idrizin, duke e quajtur këtë lëvizje të Ramës si një provokim të ri.

rama provokon-1Partia që përfaqëson minoritetin grek, u largua nga koalicioni në shenjë proteste. Tensioni i ri në marrëdhëniet shqiptaro-greke tashmë të tensionuara ka shkaktuar lëvizje provokative zyrtare nga Kryeministri shqiptar të Edi Ramës, si një partner me partinë e tij vicioz qeverisë me Çamët (PDIU). Ky veprim i Ramës tashmë shkakton reagime partinë që përfaqëson minoritetin grek, dhe merr pjesë në Qeverinë Shqiptare. Në shenjë proteste, u tërhoq nga koalicioni qeverisës. Me votën dhe mbështetjen e çamëve, qeveria Rama vitin e kaluar vendosi ndarrjen administrative , në të cilën komuna Himarrasu bashkua me Vranista fqinje me popullsi myslimane në shumicën e saj, në mënyrë që të shtrembërojnë vullnetin e banorëve grekë e rajonit zgjedhjet e ardhshme komunale. Provokimi  Rama vjen pas notës së fundit verbale të Tiranës të Ministrisë së Jashtme greke, e cila kërkon ndryshimin e programit të kërkimit të Greqisë në Detin Jon për hidrokarburet, përfundon gazeta PROTO THEMA