Ambasadori i SHBA: “SHBA është e angazhuar në mënyrë aktive në çështjen e dy personelit ushtarak grek”

854

“SHBA është e përfshirë në mënyrë aktive në çështjen e (arrestimit) të dy ushtarëve grekë,” tha ambasadori i SHBA në Athinë Jeffrey Paay, duke folur në Forumin Ekonomik Delphi. Zoti Paay shprehu shqetësimin e tij për një “konfrontim të pavullnetshëm” ndërmjet Greqisë dhe Turqisë, siç e përshkroi ai, diçka që ai kujtoi se ai kishte bërë para një viti.

“Një aksident do të ishte skenari më i keq për momentin, ende ka dialog dhe kontakte të vazhdueshme midis Athinës dhe Ankarasë”. Diplomati i SHBA shprehu dëshirën për të siguruar stabilitetin e Turqisë si një vend anëtar i NATO-s, siç tha ai, “kjo është gjithashtu në interes të Greqisë, e cila ka më shumë arsye për të kërkuar që Turqia të mbetet anëtare e qëndrueshme e NATO-s”, tha ambasadori i SHBA.

 

 
Këtë e pëlqejnë %d blogues: