Putin – Erdogan takohen më 13 nëntor

Bota Lajme

Marrëdhëniet midis tyre do të diskutohen nga presidentët rusë dhe turq Vladimir Putin dhe Rexhep Tajip Erdogan në takimin që do të mbahet më 13 nëntor në Soçi. Njoftimi u është dhënë gazetarëve nga këshilltari i presidentit rus Yuriy Wakov.

“Presidentët do të diskutojnë të gjithë spektrin e bashkëpunimit dypalësh, i cili po zhvillohet dhe që ka arritur tashmë nivelet e para krizës“, tha keshilltari Wozakov,

Vizita e presidentit turk në Soçi ndodh në mes të informacioneve mbi problemet e mundshme në tregun e planifikuar nga Turqia për një sistem raketash sipërfaqësor të ajrit rus S-400 dhe për kundërshtimet turke ndaj pjesëmarrjes së organizatave kurde në një nën kujdesin e Rusisë një konferencë për paqen në Siri e caktuar për në 18 nëntor.

 

. Javën e kaluar, të dy vendet morën një hap drejt zgjidhjes së një krize në tregtinë e tyre ndërsa Rusia hoqi kufizimet mbi importet e domates nga Turqia