Putin i drejtohet Greqisë: Ju ofrova 30 miliardë dhe ju e kundërshtuat !

Bota Kryesore

putin ne focus-1Greqia ka patur shansin më të mirë për të shpëtuar kur presidenti Rus Putin i kishte afruar kryeministrit grek Tsipras një ndihmë ekonomike prej 30 miliardë eurosh, por ky i fundit ja kishte kundërshtuar, dhe duke lënë të zemëruar presidentin rus, i cili nga ana e tij njofton të gjithë grekët për këtë refuzim. Gjithashtu është zbardhur biseda që të dy udhëheqësit kanë biseduar gjatë takimit të fundit në Moskë.Por zemërimi i presidentit ruas sapo ka filluar…

Presidenti rus Vladimir Putin i ka kërkuar kryeministrit, Aleksis Tsipras të ketë kontakte telefonike.

Presidenti rus uroi Kryeministrin grek për madhështinë e popullit grek “JO”në referendumin e zhvilluar javën e kaluar, duke i theksuar:

“I dashur shokë Alexis, tani në duart tuaja, besimin e popullit grek, si dhe një mjet të madh negocimi për të negociuar me dinjitet, për të drejtën e Greqisë, përball partnerëve tuaj! Ju njoftoj  zyrtarisht, se Rusia, Kina, India, sëbashku jemi të gatshëm për të ndihmuar me ndihmën financiare për Greqinë, duke arritur në 30 miliardë euro”

Kryeministri grek A.Tsipras i është përgjigjur presidentit rus: “I dashur Shoku Vladimir, më nderon qendrimi i juaj i çmuar ndaj Greqisë, propozimi juaj për mbështetje ekonomike është shumë prekëse, dhe do ta transmetojë këtë direkt në këshillin e liderëve politikë! Në rast se kemi një marrëveshje e të gjithë liderëve politikë, ne do të kontaktojmë menjëherë, në mënyrë për të ardhur në kontakt për të rishikuar termat dhe kushtet që ju të kërkohet nga Greqia, për të na dhënë këtë kredi-ndihmë”

Presidenti rus V.Poutin: “Nuk ka terma dhe kushtet mik Alexis !!! Problemi i vetëm është goditje mbytës që ka Greqia deri në takimin e Eurogrupit.

Ju duhet të jeni të përgatitu para-kërcënime shantazheve që do të marrësh nga huadhënësit tuaj”

Kryeministri grek A.Tsipras: Shoku Vladimir, falë ndihmën tuaj,  Greqia nuk ka frikë, sepse unë e di se ka disa mbështetje !!! Tani do të shkojë për të informuar krerët e partive politike”

Sipas skenarëve, paketa e ndihmës lëvizje-financiare 30 miliardë euro nga Rusia-Kina-India është refuzuar nga krerët e partive parlamentare ND-PASOK dhe POTAMI, ndërsa dakord ishin SYRYZA-ANEL,  e përmbajtur si gjithmonë KKE! I zemëruar Presidenti rus tha: “Tsipras, pavarësisht ftesës që bëra ju  nuk dëshironi të kërkoni ndihmë ruse të ofruar …… ndërsa tani jeni përball huadhënësve…putin ne focus-2