Putin mesazh BE: “Problemin nuk e ka Greqia, por Evropa”

Bota

putin ne focus-2Në Forumin e 19-të Ekonomik Ndërkombëtar në Shën Petersburg, Presidenti rus në prani të kryeministrit grek Aleksis Tsipras ka deklaruar se: “Ne nuk duhet të qëndrojnë të mbërthyer në të kaluarën, por për të përmbushur sfidat e së ardhmes, nga kjo stuhi do të dalim për shkak se Greqia e di nga stuhitë”

Ishte një mesazh për Bashkimin Evropian duke paralajmëruar se Greqia do të shfrytëzojnë të gjitha institucionet që mbajnë anëtar dhe do të bëhet një urë e bashkëpunimit me miqtë tradicionale të tilla siç është Rusia. Nga ana tjetër fjalimi i kryeministrit grek ka lënë të kënaqur Vladimir Putin, sipas informatave të newsbomb.gr,  Putin ra dakord se problemin nuk e ka Greqia, por Evropa.

Nuk ishte një rastësi që Vladimir Putin zgjodhi kryeministrin grek në mesin e liderëve të tjerë, në ceremoninë zyrtare të Forumit ekonomik. Ishte një akt simbolik, dërguar mesazhe diplomatike mbarë Europës.

Takimet me kryeministrin Tsipras u mbajtën njëri pas tjetrit pas përfundimit të fjalimit zyrtare të Forumit.

Takimi i tij i parë me Vladimir Putin ishte prania e ministrave të të dy palëve që zgjati mbi një orë. Më e rëndësishme ishte se takimi privat i dy burrave që edhe zgjati më shumë se një orë .”Kjo do të thotë shumë për faktin se presidenti rus ka qëndruar kaq shumë kohë me kryeministrit grek,” kanë komentuar bashkëpunëtorëve e të dy palëve.